Hotel

 

SU018

Otel işletmelerinde müşteri memnuniyetinin önemi otel işletmeleri açısından müşteri memnuniyetinin gerçekleşmesi en önemli konudur.

“Müşteri memnuniyetinin gerçekleşmesinde anahtar koşullar, müşterilerin otel işletmesini ilk ziyaretinde yeterince memnun kalması ve onları tekrar otel işletmesini ziyaret etmeye ikna ile gerçekleştirilir.”
(Poon ve Low, 2005:227)

Bunun içinde gerek otelin bütün imkanlarını müşterilere sunmak ve bunun yanı sıra müşteriyi olası bütün risklerden korumak. Su işletmesi bu konuda en öne çıkan konulardan birisidir.

Günümüzde bakterilere karşı tedbirler alınması şart. Bunun ile ilgili gerekli yönetmelikler mevcut.

İşletmelerde içme ve kullanma suyu; insanların günlük faaliyetlerinde içme, yıkanma, temizlik ve bu gibi ihtiyaçları için kullandıkları, muhtevasında bulunması gereken özellikleri TS 266 ile belirlenmiş olan sulardır. İçme ve Kullanım suyunda hastalık yapıcı hiçbir mikroorganizma bulunmamalıdır.

Özellikler belirtilmesi gereken bir yönetmelik ise:  “Seyehat ilişkili lejyoner hastalığı” dır.

İçme suyu dezenfektanı
tesisat temizliği ve enerji tasarrufu

  • Gelişmiş antimokrobiyel etkinliği
  • Biyofilm tabaka imhası
  • Tesisat tahribatı yok
  • Düşük üretim maliyeti
  • Düşük bakım maliyeti
  • İnovatif teknoloji
  • Termik dezenfeksiyona gerek yok

Mikroplara karşı etkin çözüm 

Patojenlere kesin çözüm
Lejyonella bakterisine kesin çözüm
Mevcut biyofilm tabakası imha olur
Sürekli kullanımda yeniden biyofilm oluşumu engellenir
Kalıcı etki
Masraflı sağlık ve tehlike önlemlerine ihtiyaç kalmaz
Düşük maliyetler
Düşük bakım maliyetleri
İnovatif teknoloji ve çevre dostu
Şok dezenfeksiyon mümkün (önleme gerek yok)
Yüksek enerji tasarrufu çünkü termik dezenfeksiyona gerek kalmıyor

 

 

Devrim niteliğinde kimyasalsız Dezenfeksiyon Alman İçme Suyu Yönetmeliğince (TVO) “İçme ve Kullanım Suyu Dezenfektanı” olarak kullanım ruhsatlı ilk su bazlı biyolojik dezenfektandır.

AB DIN 901:2013 -12
EC 98/83
TS 266
WHO
yönetmeliklerine tamamen uygundur.

Indoor yüzme havuzları için Su bazlı dezenfektan VENLYT

VENLYT DIN 19643 onaylı olarak herhangi bir önlem gerektirmeksizin havuz sularında kullanıma onaylıdır. Yüzme suyunu VENLYT etkin bir halde dezenfekte eder. Eş zamanda bütün havuz teknik tesisatları ve çevre korunur. Bu esnada filtre ve borulardaki biyofilm tabakası imha edilir.

Depo ve dinlendirme havuzları ve kum filtreleri için kimyasalsız etkin çözüm.

Çocuk havuzlarında mükemmel bir çözüm.  Kimyasalsız. Çok etkin, çevre dostu. Ciltlere antiseptik özelliği vardır.

Dış havuzlarda, Venlyt ‘in sağladığı 0,3 – 0,6 ppm klor miktarı güneş sayesinde kendini muhafaza edemediği için kullanılamıyor. (TS 11899 uygun havuzlarda).

Havuz suyu antibakteriyel olsada, yönetmelik gereği min. 0,3 ppm serbest klor bakiyesini sergileyemiyoruz.

İlave klor eklemesini prensip olarak ret ediyoruz, bu yüzden dış havuzlara hizmet veremiyoruz.

Indoor havuzlarda, yönetmeliğin şart koştuğu serbest klor bakiyesini klor uçumu çok az olduğundan yerine getire bildiğimiz gibi, aynı zamanda antibakteriyel bir yüzme suyu ve klor kokusu olmayan mekan suna biliyoruz.

Yüzme suyu çok berrak olarak dikkatinizi çekecek.
Ciltlere antiseptik özellik sunduğu gibi, klor gibi herhangi bir yan etkisi yoktur.

Mutfakta meyve ve sebze dezenfeksiyonu

Sebze ve yeşil yapraklı ürünlerde dezenfeksiyonun önemini ve mecburiyetininizaha gerek yoktur. Herhangi bir dezenfektan kimyasalı veya zehirli işlem sistemine
(ozonlama sistemi vs.) gerek kalmaksızın VENLYT ortalama 1: 100 dozaj halinde yıkama suyuna ilave edildiğinde sebze ve meyve yüzeylerindeki bütün patojenleri imha eder.

Kimyasalsız meyve ve sebze dezenfeksiyonu. Herhangi bir kalıntı bırakmadan ürünlerin yüzeyindeki bütün patojenleri imha eder. Pestisit ve hormanlar dahi

Ürünlerin raf ömrünü artırır ve renklerini korur. Kesilmiş yüzeylerde oksidasyonu önler ve kahverengi görüntüleri engeller.Yüzeylerde bulunan pestisit ve hormon kalıntılarında aynı şekilde etkindir.